Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Βαρκελώνη μετά τις ταραχές
[Euronews]: Η Βαρκελώνη μετά τις ταραχές

[Euronews]: Η Βαρκελώνη μετά τις ταραχές

Οι ταραχές που ξέσπασαν στη Βαρκελώνη μετά την καταδίκη των Καταλανών ηγετών είχαν συναισθηματικό, οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο σε μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ευρώπης.

Ο Χουάν είναι ο ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος κοντά στα γραφεία της ισπανικής κυβέρνησης εκεί όπου συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές.

«Oι ζημιές είναι ορατές. Υπάρχει βέβαια και η ιδεολογία του καθενός είτε είσαι υπέρ είτε κατά της ανεξαρτησίας».

Αυτή την εβδομάδα το ταμείο είναι μείον. Έχει χάσει το 40% των πωλήσεών του. Οι ενώσεις τουρισμού εκτιμούν ότι οι επιχειρήσεις και τα εστιατόρια έχουν χάσει μεταξύ 30 και 50% του τζίρου τους

Ο Χοσέ είναι μπάρμαν: «Δεν μας αρέσει καθόλου αυτό που συμβαίνει, για την επιχείρησή μας, για εμάς, δεν είναι καλό για κανένα».

Τα ξενοδοχεία παραδέχονται ότι έχουν ακυρώσεις κρατήσεων. Μειώνουν τις τιμές για να διατηρήσουν μια ισορροπία.

Ο Χαβιέ Τζενέρ είναι υποδιευθυντής των Derby Hotels: «Πολλοί από τους πελάτες μας περιμένουν να δουν τι συμβαίνει στην πόλη και τι θα ακολουθήσει».

Ενα συνέδριο με 750 συμμετέχοντες ακυρώθηκε ενώ τα κρουαζιερόπλοια αλλάζουν πορεία και δεν δένουν στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, οι περισσότεροι τουρίστες δεν έχουν σταματήσει να επισκέπτονται αξιοθέατα και να προσαρμόζονται στην κατάσταση.

H Aντι είναι ξεναγός: «Κάνουμε την ξενάγηση και εξηγούμε την κατάσταση στην Καταλονία. Οι τουρίστες θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει και είμαστε πρόθυμοι να τους εξηγήσουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!