Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τρανς: Από το σκοτάδι στο φως
[Euronews]: Τρανς: Από το σκοτάδι στο φως

[Euronews]: Τρανς: Από το σκοτάδι στο φως

Για την Άννα Απέργη αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πρωινό. Η Βουλή συζητά το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ως τρανς γυναίκα, διεκδικεί το φύλο της να ταιριάζει με τα στοιχεία που αναγράφονται στην αστυνομική της ταυτότητα. Μέχρι σήμερα τα διεμφυλικά άτομα δεν μπορούσαν να αλλάξουν το όνομά τους, εάν δεν είχε προηγηθεί χειρουργική επέμβαση.

«Το να ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό, να παραλάβουμε ένα δέμα από το ταχυδρομείο, το να νοικιάσουμε ένα σπίτι, που για όλους τους ανθρώπους φαίνονται τόσο απλά, για εμάς τους τρανς ανθρώπους είναι Γολγοθάς. Το πιο δύσκολο είναι να βρούμε μια θέση εργασίας κάτω από το φως της μέρας» δήλωσε η Άννα Απέργη στην κάμερα του euronews.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, η Άννα εργάζεται στο Σωματείο Διεμφυλικών

Καθημερινά, δεκάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα τηλεφωνούν και ζητούν ενημέρωση, ζητούν βοήθεια. Ανάμεσα τους πολλοί νέοι που ψάχνουν τον εαυτό τους, αλλά και γονείς που θέλουν να στηρίξουν τα παιδιά τους.

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Τόσα χρόνια οι τρανς άνθρωποι βρισκόντουσαν στο σκοτάδι. Με αυτό το νομοσχέδιο, είναι καιρός να βγουν στο φως. Δεν είναι λίγο πράγμα να αναγνωρίζεται η ύπαρξη σου» υποστηρίζει η Άννα Απέργη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!