Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Την Τετάρτη η πενταμερή ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας
[Euronews]: Την Τετάρτη η πενταμερή ΥΠΕΞ  Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας

[Euronews]: Την Τετάρτη η πενταμερή ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Τετάρτη μία πενταμερή συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας, για να συζητήσουν σχετικά με τις συνεχιζόμενες ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πέντε Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν το πώς θα μπορέσουν να εντείνουν τις κοινές τους προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής πολιτικής επίλυσης στην κρίση της Λιβύης.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης για τη συνολική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι «η υπουργική συνάντηση έρχεται λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι με τους ομολόγους του Ιταλίας και Γαλλίας Λουΐτζι Ντι Μάιο και Ζαν Υβ Λε Ντριάν, όπου συμφώνησαν ότι η πρόσφατη παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή».

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αιγυπτίου ΥΠΕΞ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς και τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Ν.Χριστοδουλίδης: Στόχος της συνάντησης στο Κάιρο η αξιολόγηση εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο

Στόχος της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου στο Κάιρο, την Τετάρτη, είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το πώς αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις που υπάρχουν, με βάση το διεθνές δίκαιο, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος όλων των κρατών και των λαών της περιοχής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!