Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Την έγκριση των ευρωβουλευτών θα ζητήσουν οι νέοι Επίτροποι
[Euronews]: Την έγκριση των ευρωβουλευτών θα ζητήσουν οι νέοι Επίτροποι

[Euronews]: Την έγκριση των ευρωβουλευτών θα ζητήσουν οι νέοι Επίτροποι

Συνάντηση με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο είχε η εκλεγμένη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που εξελέγη με περιορισμένη πλειοψηφία, θέλει να εξασφαλίσει την στήριξη των ευρωβουλευτών την έγκριση των Επιτρόπων και της Επιτροπής της.

Παρόλο που δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, θεωρείται σίγουρο ότι θα τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος του χαρτοφυλακίου του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά. Λέγεται “προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” αλλά εμπεριέχει θέματα μετανάστευσης.

«Υπάρχει μια ασυμφωνία μεταξύ του ονόματος του χαρτοφυλακίου και του περιεχομένου της αποστολής και πρέπει να διευκρινιστεί», λέει ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Ντάσιαν Τσιόλος.

Ένας ακόμη υποψήφιος που αντιμετωπίζει μια δύσκολη ακρόαση είναι ο Επίτροπος της Ουγγαρίας – που έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος του τμήματος της ΕΕ για τη διεύρυνση. Αλλά υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Δικαιοσύνης της Βουδαπέστης – ακόμη και από τη δική του πολιτική οικογένεια.

«Με την ευρύτερη προοπτική του εάν είναι πεπεισμένος Ευρωπαίος, πρέπει να μας πείσει, αυτή είναι η δική του ευθύνη», είπε ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύννεφα είναι επίσης σκοτεινιάζουν και την υποψηφιότητα του Βέλγου Ντιντιέ Ρεινέρ και της Γαλλίδας Σιλβί Γκουλάρ – και οι δύο εμπλέκονται σε κατηγορίες για σκοτεινές διαδρομές χρημάτων στις χώρες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!