Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Η θρυλική παράσταση «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου έρχεται στην Κύπρο
[Euronews]: Η θρυλική παράσταση «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου έρχεται στην Κύπρο

[Euronews]: Η θρυλική παράσταση «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου έρχεται στην Κύπρο

Μετά από 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης και εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η θρυλική παράσταση «Η Ελένη» έρχεται στον ΘΟΚ.

Μόνοα για μία παράσταση η «Η ΕΛΕΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου ανεβαίνει στην σκηνή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου.

Γιάννης Ρίτσος

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και διανοούμενους της Ελλάδας, του Βασίλη Παπαβασιλείου έρχεται στην Κύπρο για μία μόνο παράσταση στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, την Παρασκευή 24 Μαϊου 2019. H μετάκληση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου προωτοσυναντήθηκε θεατρικά με το πεζόμορφο ποίημα το καλοκαίρι του 1999 στην Πνύκα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζοντας μια ανθολόγηση με τίτλο «Ο κύριος Γιάννης Ρίτσος». Η «Ελένη» μέχρι σήμερα καταμετρά εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η θρυλική αυτή παράσταση, με τη σπουδαία ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου που τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας «Κάρολος Κουν» από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, αποτελεί ένα φόρο κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.

Το πολύστιχο ποίημα «Η Ελένη» έγραψε – εν μέσω δικτατορίας και εξορίας – ο Γιάννης Ρίτσος το 1970 σε ηλικία 60 χρονών ενώ βρισκόταν σε κατοίκον περιορισμό στο Καρλόβασι της Σάμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!