Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Θεσσαλονίκη: Πάνω από μισό εκατομμύριο τα έσοδα παράνομου κυκλώματος υιοθεσιών
[Euronews]: Θεσσαλονίκη: Πάνω από μισό εκατομμύριο τα έσοδα παράνομου κυκλώματος υιοθεσιών

[Euronews]: Θεσσαλονίκη: Πάνω από μισό εκατομμύριο τα έσοδα παράνομου κυκλώματος υιοθεσιών

Τις 500.000 ευρώ ξεπέρασαν την τελευταία τριετία τα έσοδα ενός “από τα μεγαλύτερα και πιο καλά οργανωμένα”, όπως το χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ, κυκλώματα που δραστηριοποιείτο στις παράνομες υιοθεσίες παιδιών και στο εμπόριο ωαρίων, εκμεταλλευόμενο κυρίως νεαρές γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική κατάσταση.

Η πολύμηνη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την EUROPOL, οδήγησε στην σύλληψη 12 ατόμων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για συνολικά 66 εμπλεκόμενα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ένας δικηγόρος, μία μαιευτήρας γυναικολόγος,υπάλληλοι ιδιωτικών κλινικών υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, δύο γυναίκες που είναι ήδη έγκλειστες σε φυλακές της χώρας για παρόμοια αδικήματα, αλλά και οι εμπλεκόμενες βιολογικές μητέρες.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κ. Αντώνης Τζιτζής, συνολικά εξιχνιάστηκαν 22 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών και 24 περιπτώσεις γυναικών που έναντι χρηματικής αμοιβής υφίσταντο εξαγωγή ωαρίων.

Όπως έγινε γνωστό, το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας κυμαινόταν από 25.000 έως 28.000 ευρώ, ποσά τα οποία κάλυπταν οι ανάδοχοι γονείς, που θεωρείται ότι είναι άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται, εκτός από την αμοιβή της βιολογικής μητέρας, τα έξοδα τοκετού και νοσηλείας, η αμοιβή των δικηγόρων και των ατόμων που μεσολαβούσαν στα διάφορα στάδια της διαδικασίας κ.ά. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του, ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν. Η δε αμοιβή της βιολογικής μητέρας κυμαινόταν από 4.000 έως 5.000 ευρώ, ενώ η καταβολή των χρημάτων δεν γινόταν άπαξ, αλλά σε τρεις δόσεις, ώστε να μην αλλάξουν άποψη ή μετανιώσουν και «ναυαγήσει» η υιοθεσία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!