Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, εκτιμάει η Μαρία Καρακλιούμη
[Euronews]: Η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, εκτιμάει η Μαρία Καρακλιούμη

[Euronews]: Η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, εκτιμάει η Μαρία Καρακλιούμη

Στο κρισιμότερο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου εξελίσσεται η αυτοδυναμία ή όχι της Νέας Δημορατίας, καθώς με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οι στόχοι των δύο κομμάτων είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα η αποτροπή της.

Ποιοί θα είναι οι καθοριστικοί πραγάνοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα; Η πολιτική αναλύτρια της Rass Μαρία Καρακλιούμη, μας εξηγεί τα πιθανά εκλογικά σενάρια.

Νικολέττα Κρητικού: Είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να χαρτογραφήσουμε λίγο πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό. Με το προβάδισμα που κατέγραψε η ΝΔ στις ευρωεκλογές το οποίο φαίνεται ότι διατηρείται, όπως προκύπτει από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, ποιά είναι τα κλειδιά που θα καθορίσουν το εύρος επικράτησης της ΝΔ και τον σχηματισμό αυτoδύναμης κυβέρνησης;

Mαρία Καρακλιούμη: Η τάση που διαμορφώθηκε στις Ευρωεκλογές είναι και η τάση που καταγράφουμε και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία είναι σε διψήφια διαφορά σε αυτή τη φάση που μιλάμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση κάπως πληγωμένο ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ, γιατί έχει διαρροές τόσο προς την ΝΔ όσο και προς το ΣΥΡΙΖΑ και τα μικρότερα κόμματα, το ΚΚΕ σταθερά στα προσοστά του και τα μικρότερα κόμματα να προσπαθούν να μπουν στη Βουλή. Η διαfορά των δύο μεγάλων κομμάτων, θα είναι μία διαφορά που θα έχουμε για την πολιτική συζήτηση, δεν καθορίζει τον υπολογισμό των εδρών, δηλαδή το μόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, ο οποίος εφαρμόζεται για τελευταία φορά, αρκεί το πρώτο κόμμα να το πάρει ακόμα και αν έχει μία ψήφο μόνο διαφορά από το δεύτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!