Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: H Tesla, το blockchain και η στέγαση, οι start-up στοχεύουν στη Σελήνη
[Euronews]: H Tesla, το blockchain και η στέγαση, οι start-up στοχεύουν στη Σελήνη

[Euronews]: H Tesla, το blockchain και η στέγαση, οι start-up στοχεύουν στη Σελήνη

Το Business Line είναι η εκπομπή για την επιχειρηματικότητα που μεταδίδεται από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Καλίφα, στο κέντρο του Ντουμπάι.

Η Tesla και οι προκλήσεις του μέλλοντος

Η εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ίλον Μασκ φαίνεται ότι ανακάμπτει, με την έλευση του 2020. Η Tesla παρέδωσε 112.000 ηλεκτρικά οχήματα το τελευταίο τρίμηνο του 2019, αριθμό ρεκόρ. Πρόσφατα άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής κοντά στη Σαγκάη. Το μέλλον όμως κρύβει πολλές προκλήσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους για το σύστημα αυτόματης οδήγησης, μετά από τρία θανατηφόρα δυστυχήματα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, υποδέχτηκε τη νέα δεκαετία. Γιόρτασε την παράδοση των πρώτων Model 3 αυτοκινήτων της στους πελάτες της στο εργοστάσιο στην Σαγκάη: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις και να αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας στην Κίνα. Θα παράγουμε τα Model 3 και Model Y, αλλά και τα μελλοντικά μοντέλα μας στην Κίνα».

Αυτή η δήλωση έρχεται μετά από μια χρονιά ρεκόρ. Το 2019, η Tesla παρέδωσε πάνω από 367.000 οχήματα, 50% δηλαδή περισσότερα από το 2018. Είναι μια περίοδος ανάκαμψης για την εταιρία που δοκιμάστηκε έντονα, μετά τις μεγάλες περικοπές προσωπικού αλλά και τους εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν στο σύστημα αυτόματου πιλότου, μετά τα θανατηφόρα δυστυχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό συνέβη μόλις λίγους μήνες, πριν η Tesla βγάλει το αυτόνομο αυτοκίνητο στους δρόμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!