Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Tερέζα Μέι: Η πρωθυπουργός του Βrexit
[Euronews]: Tερέζα Μέι: Η πρωθυπουργός του Βrexit

[Euronews]: Tερέζα Μέι: Η πρωθυπουργός του Βrexit

Στις 13 Ιουλίου του 2016 η Τερέζα Μέι απροσδόκητα έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Ηταν αποφασισμένη να είναι όχι μόνο η πρωθυπουργός του Brexit υποσχόμενη να φέρει ξανά την ισορροπία στην κοινωνία μετά την είσοδό της για πρώτη φορά στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Καθώς φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δημιουργήσουμε έναν τολμηρό νέο θετικό ρόλο για τον εαυτό μας στον κόσμο και θα κάνουμε τη Βρετανία μια χώρα που δεν θα λειτουργεί για τους λίγους προνομιούχους αλλά για τον καθένα μας».

Τον Ιανουάριο του 2017, η Theresa May παρέδωσε την ομιλία της στο Lancaster House, ανακοινώνοντας ότι θα βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση για να υπογράψει νέες εμπορικές συμφωνίες, να καταργήσει τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να μειώσει τη μετανάστευση.

Δεν προσεγγίζουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις αναμένοντας την αποτυχία, αλλά προσβλέποντας στην επιτυχία. Επειδή είμαστε ένα μεγάλο, παγκόσμιο έθνος που έχει τόσα πολλά να προσφέρει στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο “

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2017, οι βουλευτές ψήφισαν για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 ξεκινώντας δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Τον επόμενο μήνα, μετά από επανειλημμένες αρνητικές δηλώσεις, η Τερέζα Μέι εξέπληξε το Γουέστμινστερ καλώντας σε πρόωρες εκλογές για μια νέα θητεία. Ομως οι βρετανοί δεν συμφώνησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!