Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τέλος στην περιπέτεια των Γάλλων ομήρων στη Μπουρκίνα Φάσο
[Euronews]: Τέλος στην περιπέτεια των Γάλλων ομήρων στη Μπουρκίνα Φάσο

[Euronews]: Τέλος στην περιπέτεια των Γάλλων ομήρων στη Μπουρκίνα Φάσο

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Βιλακουμπλέ υποδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τους δυο ομήρους που είχαν απαχθεί την 1η Μαϊου και κρατούνταν στην Μπουρκίνα Φάσο.

Οι Πατρίκ Πικέ και Λοράν Λασιμουϊγιάς είχαν απαχθεί ενώ έκαναν σαφάρι στο Μπενίν. Μαζί τους απελευθερώθηκαν μια Αμερικανίδα και μία Νοτιοκορεάτισσα.

Κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, δυο Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Για τους Αλέν Μπερτονσελό και Σεντρίκ ντε Πιερπόν έχει αναγγελθεί για την Κυριακή τιμητική εκδήλωση στο Μέγαρο των Απομάχων, στο Παρίσι.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους για μας βγάλουν από την κόλαση», είπε φθάνοντας στη Γαλλία ο Λοράν Λασιμουϊγιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λε Ντριάν μίλησε για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η επιχείρηση και είπε ότι η Γαλλία ευγνωμονεί τους στρατιωτικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζοντας την περιπλοκότητα της Αφρικής, έστειλε μήνυμα τόσο προς πολίτες που σχεδιάζουν επισκεφθούν την περιοχή όσο και προς ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν σαφάρι ότι πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!