Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Τέλος εποχής για τη Samsung
[Euronews]: Τέλος εποχής για τη Samsung

[Euronews]: Τέλος εποχής για τη Samsung

Τέλος εποχής για τη Samsung.

Υπό την πίεση του ακτιβιστικού hedge fund Elliot Management , ο κορεατικός κολοσσός αναγκάζεται να αλλάξει τη δομή της ναυαρχίδας του, Samsung Electronics.

Λεπτομέρειες δε δόθηκαν, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι οι διεργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι αναλυτές προβλέπουν διάσπαση σε εταιρεία holding και σε εταιρείες παραγωγής, τοποθέτηση ανεξάρτητου διευθυντή και μεγαλύτερα μερίσματα για τους μετόχους.

«Η Samsung οδεύει σε μία δομή με εταιρεία holding. Κάτι που οι επενδυτές ήδη προέβλεπαν. Δεν αποτελεί έκπληξη. Η κίνηση έχει προεξοφληθεί από τις αγορές. Για αυτό σήμερα η μετοχή της Samsung, παρά τις διακυμάνσεις, έκλεισε χωρίς σημαντική αλλαγή.» εξηγεί ο αναλυτής Κιμ Γον.

Αν και, αρχικά, μπορεί να τον ωφελήσει οικονομικά, η απόφαση αποτελεί στρατηγική ήττα για τον Τζέι Ι Λι (Jae Y. Lee), εγγονό του ιδρυτή και γιο του «πατριάρχη» της Samsung, που είχε καταφέρει να ελέγχει το σύνολο του ομίλου, παρότι είχε ελάχιστες μετοχές στα χέρια του.

Πολλοί αναλυτές έχουν κατηγορήσει τη Samsung για το πολυδαίδαλο μετοχικό της σχήμα, τον απαρχαιωμένο τρόπο διοίκησης και την ανάδειξη στελεχών που βασικό τους προσόν ήταν η «πίστη» στην οικογένεια Λι (Lee).

Σε αυτό τον παρωχημένο τρόπο οργάνωσης αποδίδουν το σκάνδαλο του Galaxy Note 7, που θα στοιχίσει στην εταιρεία δισεκατομμύρια ευρώ και την εμπλοκή σε σκάνδαλα διαφθοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!