Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τεχεράνη: «Θάνατος στην Αμερική και στο Ισραήλ» φωνάζουν διαδηλωτές
[Euronews]: Τεχεράνη: «Θάνατος στην Αμερική και στο Ισραήλ» φωνάζουν διαδηλωτές

[Euronews]: Τεχεράνη: «Θάνατος στην Αμερική και στο Ισραήλ» φωνάζουν διαδηλωτές

Χιλιάδες ιρανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Τεχεράνης με αφορμή την επέτειο της κατάληψης της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών το 1979 ). Όμως η φετινή πορεία συμπίπτει με την επαναφορά αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν, που πλήττουν ιδιαίτερα τον τομέα του πετρελαίου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική και στο Ισραήλ». Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Τον Νοέμβριο του 1979 φοιτητές εισέβαλαν στην πρεσβεία, λίγο μετά την πτώση του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ Σάχη. 52 Αμερικανοί κρατήθηκαν όμηροι για 444 ημέρες. Κι αν οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώθηκαν επί Μπαράκ Ομπάμα, η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον ναυτιλιακό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα. Οι κυρώσεις τίθενται σε ισχύ από τις 5 Νοεμβρίου.

«Πάντα υπήρχαν κυρώσεις, έχουμε συνηθίσει τώρα πια. Όσο πιο σκληρά μας αντιμετωπίζουν, τόσο πιο ανθεκτικοί γινόμαστε. Για ακόμη μία φορά, ο λαός του Ιράν θα αποδείξει πόσο πιστός είναι στον ανώτατο ηγέτη, στον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ποτέ δεν θα τον εγκαταλείψουμε» δήλωσε μια νεαρή κοπέλα.

Τον περασμένο Μάιο, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει την αποχώρηση της χώρας του από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει πως το Ιράν ηγείται της τρομοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!