Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στο Στέιτ Νιτπάρτμεντ το θέμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής
[Euronews]: Στο Στέιτ Νιτπάρτμεντ το θέμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής

[Euronews]: Στο Στέιτ Νιτπάρτμεντ το θέμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα για το 35ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, ο Προεδρικός Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, είχε συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίος είχαν επίκεντρο το θέμα των αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη συναντήθηκε με τον βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Τζόναθαν Μουρ και την Πέμπτη με τον υπεύθυνο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα θέματα Θρησυτικών Ελέυθεριών, πρέσβη Σάμιουελ Μπράουνμπακ.

«Ζητήσαμε συγκεκριμένες ενέργειες από την αμερικανική κυβέρνηση, με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη στον κατάλογο των αγνοουμένων υπάρχουν ακόμη Αμερικανοί υπήκοοι που δεν ταυτοποιήθηκαν», είπε ο Προεδρικός Επίτροπος.

Πρόσθεσε ότι από έρευνες που έκανε η αμερικανική κυβέρνηση μετά το 1994 που ψηφίστηκε ο νόμος για τους αγνοούμενους από το Κογκρέσο, είναι βέβαιο ότι έχουν προκύψει στοιχεία.

«Τα ζήτησα από τους Αμερικανούς και η δέσμευση και υπόσχεσή τους ήταν πως θα παράσχουν την ενημέρωση και πληροφόρηση που προέκυψε από την έρευνα του πρέσβη Ντίλον. Την ίδια στιγμή θα δουν οι ίδιοι τα επόμενα βήματα που θα κάνουν, για τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στο κατάλογο, μαζί με τους Ελληνοκυπρίους αγνοούμενους».

Τον κ. Μπράουνμπακ ενημέρωσε ο Φώτης Φωτίου για την καταστροφή θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων στα κατεχόμενα, κι όπως είπε, έδειξε ενδιαφέρον.

Στις συναντήσεις του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Φωτίου ήγειρε και το ζήτημα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τονίζοντας ότι η θητεία της θα πρέπει να ανανεωθεί κανονικά χωρίς αλλαγή των όρων εντολής της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!