Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Στο Νησί των Μουσείων του Βερολίνου
[Euronews]: Στο Νησί των Μουσείων του Βερολίνου

[Euronews]: Στο Νησί των Μουσείων του Βερολίνου

“James Simon Galerie” είναι το όνομα του πρώτου νέου κτιρίου που εγκαινιάστηκε στο Νησί των Μουσείων στο Βερολίνο στο βόρειο τμήμα του νησιού Σπρέεΐνζελ, που βρίσκεται στον ποταμό Σπρέε που διασχίζει το Βερολίνο διάσημο για τα πέντε σημαντικά μουσεία που φιλοξενεί. Από το 1999, το πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα του Νησιού των Μουσείων έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Eργο του αρχιτέκτονα David Chipperfield και των συνεργατών του η δομή παρέχει εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των επισκεπτών των μουσείων, καθώς και εκθεσιακό χώρο περιοδικών εκθέσεων και αίθουσα συνεδριάσεων.

Το κτήριο πήρε το όνομά του από έναν από τους σημαντικότερους προστάτες της πόλης, ο οποίος κληρονόμησε τις συλλογές του και τα ευρήματα ανασκαφών στα μουσεία του κρατιδίου του Βερολίνου στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Το κόστος ανήλθε σε 134 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσιο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Το νησί των Μουσείων δεν είναι μόνο ένας τόπος όπου βιώνουμε πολιτισμούς και ιστορίες αλλά και όπου μπορούμε να καταλάβουμε τις συχνές αλληλεξαρτήσεις στον κόσμο μας δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Το κτίριο είναι αφιερωμένο στον συλλέκτη και προστάτη της τέχνης Τζέιμς Σάιμον- που γεννήθηκε το 1851 – στον οποίο χρωστάνε και τα μουσεία του Βερολίνου την Nefertiti. Η οικογένεια του εβραίου επιχειρηματία έπρεπε να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!