Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Στο εδώλιο η ExxonMobil
[Euronews]: Στο εδώλιο η ExxonMobil

[Euronews]: Στο εδώλιο η ExxonMobil

Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη μία άνευ προηγουμένου δίκη για την κλιματική αλλαγή. Στο εδώλιο κάθεται η ExxonMobil, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Κατηγορείται για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με το κόστος της κλιματικής αλλαγής.

Οπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο Κέβιν Γουάλας, επικεφαλής του Γραφείου Προστασίας Επενδυτών, η εταιρεία εσωτερικά είχε δύο εγκρίνει το κόστος για δυο παράλληλες διαδικασίες, μία για να μετρά πως οι κανονισμοί για την κλιματική αλλαγή επηρεάζουν την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και μια ακόμα για να υπολογίζει τον τρόπο με τον οποίο η ρύθμιση για την κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις εκπομπές αερίων από τις δικές της ενέργειες.

Η εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης είναι ψευδείς. «Εμμένουμε στα γεγονότα και ανυπομονούμε να δούμε την εταιρεία μας απαλλαγμένη από το δικαστήριο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας Τεντ Γουελς υποστήριξε: «Τα αποδεικτικά στοιχεία θα δείξουν ότι η Exxon Mobil δεν διέπραξε απάτη. Δεν έκανε παραπλανητικές νομικές δηλώσεις. Δεν είπε ψέματα στους επενδυτές της».

Οι ακτιβιστές λένε ωστόσο ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι καθηγητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχουν κάνει σχετική έρευνα . Ο Τζεφρι Σεπραν αναφέρει: «Η ExxonMobil βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των αρχών τώρα με τουλάχιστον πέντε μέτωπα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!