Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Euronews]: Στίβος: Εκτός διοργανώσεων η Ρωσία μέχρι…του χρόνου
[Euronews]: Στίβος: Εκτός διοργανώσεων η Ρωσία μέχρι…του χρόνου

[Euronews]: Στίβος: Εκτός διοργανώσεων η Ρωσία μέχρι…του χρόνου

Η ποινή αποκλεισμού του ρωσικού στίβου δεν κατέπεσε καθώς η ειδική επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αντιντόπινγκ της Ρωσίας πρότεινε τη συνέχιση της τιμωρίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής, Ρούνε Άντερσεν, έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα στο ρωσικό πρόγραμμα όμως ακόμη πρέπει να επιλυθούν αρκετά προβ
λήματα για να επιστρέψει η Ρωσία στις διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε πως τον Φεβρουάριο θα συζητηθεί η πρόοδος των Ρώσων και αν αυτή είναι ικανοποιητική τότε ίσως να ανακοινωθεί και ημερομηνία επιστροφής των αθλητών στις διοργανώσεις.

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου έχει αποκλειστεί από το Νοέμβριο του 2015 μετά τις αποκαλύψεις στην έκθεση Μακλάρεν για το ντόπινγκ στη Ρωσία.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

«Υπάρχει και η θετική πλευρά σε όλα αυτά. Είμαι σίγουρος ότι το επονομαζόμενο σκάνδαλο ντόπινγκ θα μας επιτρέψει να έχουμε στη Ρωσία το πιο σύγχρονο σύστημα καταπολέμησης αυτού του κακού. Το πιστεύω αυτό γιατί το εθνικό μας πρόγραμμα αντιντόπινγκ θα είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου έτους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ρώσοι αθλητές του στίβου αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όταν ο Ρούνε Άντερσεν δήλωσε το καλοκαίρι πως δεν είχε υπάρξει πρόοδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!