Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στοίχημα η κοινή θέση της ΕΕ για την Κίνα
[Euronews]: Στοίχημα η κοινή θέση της ΕΕ για την Κίνα

[Euronews]: Στοίχημα η κοινή θέση της ΕΕ για την Κίνα

Μια πολιτική απόφαση για να πιέσει την Κίνα έλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την εβδομάδα που πέρασε απένειμε το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία έκφρασης στον οικονομολόγο Ιλχάμ Τότι για την προσπάθεια προστασίας των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Κίνα. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του, αφού ο ίδιος βρίσκεται φυλακισμένος. Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του και το κλείσιμο των στρατοπέδων κράτησης στην Κίνα.

«Για να έχουμε καλύτερες σχέσεις με αυτή τη χώρα θα επιθυμούσαμε να δούμε μια αντίδραση και σίγουρα την άμεση απελευθέρωση του Ιλχάμ Τότι. Και επίσης να κάνουμε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Ισχυρίζονται ότι πρόκειται για εκπαιδευτικά κέντρα και όχι για στρατόπεδα κράτησης, ότι η παραμονή εκεί είναι εθελοντική. Θα θέλαμε να το δούμε αυτό», είπε ο Μάικλ Γκάλερ, Γερμανός Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ.

Ο πρέσβης της Κίνας δεν έχασε ούτε λεπτό απαντώντας στο Euronews για τις κατηγορίες αυτές.

«Αυτό που συμβαίνει στο Κοινοβούλιο είναι μια φάρσα. Νομίζω ότι δεν ξέρουν τι λένε επειδή τα λόγια τους είναι αβάσιμα. Στην Κίνα δεν έχουμε τα λεγόμενα στρατόπεδα εκπαίδευσης. Αυτό που κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα για την κοινωνία μας», είπε ο Κινέζος Πρέσβης στην ΕΕ, Ζανγκ Μιγκ.

Από τη μία, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πιέζουν το Πεκίνο να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, από την άλλη ωστόσο κάποιες χώρες της ΕΕ είναι έτοιμες να ανοίξουν τις πόρτες τους στις κινεζικές επενδ ύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!