Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στη Σύνοδο Κορυφής η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ- Καναδά μετά το βελγικό «μπλόκο»
[Euronews]: Στη Σύνοδο Κορυφής η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ- Καναδά μετά το βελγικό «μπλόκο»

[Euronews]: Στη Σύνοδο Κορυφής η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ- Καναδά μετά το βελγικό «μπλόκο»

Στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης μετατέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΕΕ- Καναδά όπως επιβεβαίωσε η αρμόδια Επίτροπος Εμπορίου από το Λουξεμβούργο.

Παρά το γεγονός ότι το κείμενο αναμενόταν να εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη, το τοπικό κοινοβούλιο στη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου, τη Βαλλονία μπλόκαρε την έγκριση και δεν έδωσε την απαραίτητη εξουσιοδότηση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να εγκρίνει το κείμενο.

«Δεσμευόμαστε με τη βελγική κυβέρνηση και τα διαφορετικά στελέχη στο Βέλγιο να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση και να ακούσουμε κάποιες από τις ανησυχίες. Κάποιες από τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί είναι παρόμοιες με αυτές που είχαν και άλλα κράτη μέλη, φαίνεται ότι μία τελική απόφαση, εάν υπάρξει θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» δήλωσε η Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ.

Για τον πρώην Επίτροπο Εμπορίου και Βέλγο πολιτικό Κάρελ Ντε Γκουχτ το βαλλονικό κοινοβούλιο απέρριψετη CETA κυρίως για λόγους εγχώριου πολιτικού ανταγωνισμού.

«Αυτό συμβαίνει πραγματικά για πολιτικούς και εσωτερικούς λόγους. Γιατί; Γιατί στη Βαλλονία υπάρχει τώρα ένα αριστερό κόμμα, το PTB που κερδίζει έδαφος και αυτό θέλουν να αντιπαλέψουν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!