Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στα αζήτητα οι νέοι πτυχιούχοι της Κύπρου και της Ελλάδας
[Euronews]: Στα αζήτητα οι νέοι πτυχιούχοι της Κύπρου και της Ελλάδας

[Euronews]: Στα αζήτητα οι νέοι πτυχιούχοι της Κύπρου και της Ελλάδας

Τη χαμηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα έχει σήμερα το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων πτυχιούχων στην Ευρώπη, το 52,0% και η Μάλτα έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων πτυχιούχων στην Ευρώπη, στο 94,5%.

Ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά απορρόφησης κατέχει και η Κύπρος.

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) για επιτυχή εκπαίδευση όλων των νέων της Ευρώπης, διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το ποσοστό απασχόλησης αποφοίτων σε κάθε χώρα που είναι κράτος μέλος της.

Η έκθεση της Κομισιόν για το 2018, φέρει τίτλο «Παρακολούθηση της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης» και καταδεικνύει ότι τα κράτη μέλη έχουν σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη των στόχων τους. Αναλυτικά, το 2014, το μέσο ποσοστό απασχόλησης νέων αποφοίτων στην Ευρώπη ήταν στο 76%, ενώ το 2017 ανήλθε στο 80,2%. Κύριος στόχος της Ε.Ε. είναι το ποσοστό μέχρι το 2020 να φτάσει στο 82%.

Όσον αφορά την Κύπρο η έκθεση καταδεικνύει πως κατέχει την τέταρτη χαμηλότερη θέση σε ποσοστό απασχόλησης αποφοίτων από όλες τις χώρες της Ε.Ε. με 71,5%, ενώ ακολουθεί η Κροατία με ποσοστό 65,9% και η Ιταλία με ποσοστό 55,2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!