Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ γίνεται αστυνομικό τμήμα
[Euronews]: Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ γίνεται αστυνομικό τμήμα

[Euronews]: Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ γίνεται αστυνομικό τμήμα

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ στην πόλη Μπράουναου θα γίνει αστυνομικό τμήμα. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μην μετατραπεί ο χώρος σε τόπο προσκυνήματος για τους νεοναζί.

Ο Βόλφγκανγκ Πέσορν δήλωσε πως «η χρήση του σπιτιού από την Αστυνομία, στέλνει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα. Αυτό το κτίριο θα είναι απλώς μια μακρινή ανάμνηση για τον εθνικοσοσιαλισμό». Μέσα από την αναδιαμόρφωση του κτιρίου ο στόχος είναι να αλλάξει ριζικά η εικόνα του, και σε κάθε περίπτωση να μην παραμείνει οποιαδήποτε διασύνδεσή του με το πρόσωπο του μεγαλύτερου εγκληματία στην ιστορία της ανθρωπότητας, διότι διαφορετικά θα συνεχιζόταν ο μύθος του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ , αποτελώντας τόπο μνήμης και προσκυνήματος για νεοναζιστές και ακροδεξιούς .

Το αυστριακό κράτος είχε προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του σπιτιού στη βάση του σχετικού ομοσπονδιακού νόμου που είχε ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στις 15 Δεκεμβρίου 2016, δίνοντας ένα τέλος στις πολυετείς συζητήσεις για το μέλλον του κτιρίου. Ο ομοσπονδιακός νόμος όριζε την μεταβίβαση στο αυστριακό κράτος από τα μέσα του Ιανουαρίου 2017, του δικαιώματος ιδιοκτησίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την πώληση του σπιτιού από την ιδιοκτήτρια του, στην οποία επρόκειτο να καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!