Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: «Σωσίβιο» ΕΚΤ στην Ιταλία
[Euronews]: «Σωσίβιο» ΕΚΤ στην Ιταλία

[Euronews]: «Σωσίβιο» ΕΚΤ στην Ιταλία

Πρόσκαιρη στήριξη των ιταλικών ομολόγων ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής προκαλέσει πιέσεις στα ιταλικά χρεόγραφα.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, αλλά δεν σχολίασε η Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΚΤ, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για να αγοράσει ιταλικούς τίτλους και να αποτρέψει, έτσι, μία «κατρακύλα» της αξίας τους.

Παρότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δε σχετίζεται, άμεσα, με την οικονομική πολιτική, οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ιταλία, καθώς φοβούνται πολιτική αναταραχή, σε περίπτωση υπερψήφισης του «όχι».

Η προσοχή έχει επικεντρωθεί σε δύο τομείς:

στη σταθερότητα των ιταλικών τραπεζών και
στη βιωσιμότητα του ιταλικού χρέους.

Υπό το δυσβάσταχτο βάρος των «κόκκινων» δανείων, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έως και οχτώ ιταλικές τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση, στο παραμικρό «φύσημα» χρηματιστηριακού ανέμου.

Εντωμεταξύ, το δημόσιο χρέος ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ.

«Λέμε στις χρηματαγορές ότι έχουμε λάβει το μήνυμα ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι πρωταρχικής σημασίας για το μέλλον της Ιταλίας. Πάντα το λέγαμε, όλοι, σε κάθε ευκαιρία. Πιστεύουμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα.» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός,προσπαθώντας να αποτρέψει μία χρηματιστηριακή αναταραχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!