Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συρία: Προελαύνει στο ανατολικό Χαλέπι ο στρατός
[Euronews]: Συρία: Προελαύνει στο ανατολικό Χαλέπι ο στρατός

[Euronews]: Συρία: Προελαύνει στο ανατολικό Χαλέπι ο στρατός

Βίντεο από τις μάχες στο ανατολικό Χαλέπι έδωσε στην δημοσιότητα ο στρατός της Συρίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συνεχίζουν την προέλασή τους καταλαμβάνοντας κομβικής σημασίας συνοικίες από τους αντάρτες.

Ταυτόχρονα στην Γενεύη ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία εκπέμπει σήμα κινδύνου για τον εγκλωβισμένο πληθυσμό του Χαλεπίου και τις καιρικές συνθήκες, που επιδεινώνονται.

«Ο χειμώνας είναι εκεί και υπάρχουν 400.000 άνθρωποι, που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Μαζί με εκείνους κι άλλοι 27-30 χιλιάδες που μόλις έφυγαν και πολλοί άλλοι που ετοιμάζονται να φύγουν», ανέφερε ο Στάφαν ντε Μιστούρα, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

«Χρειαζόμαστε ένα χειμερινό πρόγραμμα για εκείνους. Θέλω να πω ότι η Ευρώπη έχει πανικοβληθεί διότι υπάρχουν 400.000 από την Συρία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο δυτικό Χαλέπι μόνο υπάρχουν άλλοι τόσοι» τόνισε ό Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής σύμβουλος του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Συρία.

Παράλληλα ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Δαμασκού ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιοχές, όπου έχει μετακινηθεί το κύμα των εκτοπισμένων του Χαλεπίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!