Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο συντηρητικός Φιγιόν και οι θυσίες που θα ζητήσει από τους Γάλλους
[Euronews]: Ο συντηρητικός Φιγιόν και οι θυσίες που θα ζητήσει από τους Γάλλους

[Euronews]: Ο συντηρητικός Φιγιόν και οι θυσίες που θα ζητήσει από τους Γάλλους

Απέναντι σε μία κατακερματισμένη αριστερά, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο νέος συντηρητικός υποψήφιος στη Γαλλία, φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες να γίνει ο επόμενος ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων, αν φυσικά καταφέρει να περάσει το σκόπελο της Μαρίν Λεπέν.

Πολύ κοντά στο συντηρητικό κίνημα Manif pour Tous, υπερφιλελεύθερος, προτείνει οικονομικό πρόγραμμα που απαιτεί θυσίες από τους Γάλλους,γιατί έχει στόχο να αλλάξει τη χώρα ριζικά και γρήγορα.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 110 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν κατάργηση θέσεων 500.000 δημοσίων υπαλλήλων, τέλος στο 35ωρο εργασίας την εβδομάδα και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65.

Παράλληλα, αν εκλεγεί σκοπεύει να κάνει μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά. Άλλωστε, θα περιορίσει την αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 2% κάθε χρόνο.

Εκτός αυτών, έχει εξαγγείλει ότι θα καταργήσει το φόρο περιουσίας, θα λάβει μέτρα για τη μετανάστευση, θα επενδύσει στην ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την άμυνα.

Κατά της εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζεται μία Ευρώπη των εθνών με ισχυρές εθνικές ταυτότητες σε βάρος των ευρωπαϊκών θεσμών.

Είναι υπέρ, μιας πραγματικής ευρωζώνης, όπως λέει, η οποία θα λειτουργεί αυτόνομα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!