Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Συνέδριο για την Ελλάδα στο Λονδίνο
[Euronews]: Συνέδριο για την Ελλάδα στο Λονδίνο

[Euronews]: Συνέδριο για την Ελλάδα στο Λονδίνο

Η συναίνεση μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αναγκαιότητα μιας ευρείας αναθεώρησης του Συντάγματος υπήρξε το κεντρικό μήνυμα του 11ου ετήσιου Συνεδρίου του Λονδίνου προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Το μήνυμα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια «μεγαμεταρρύθμιση», η οποία θα επέλθει συνεπεία της σύμπτωσης μεταξύ των ανωτέρω ως προς την αναγκαιότητα μιας μακροχρόνιας πολιτικής και φορολογικής σταθερότητας, του εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος, της αποτελεσματικής διακυβέρνησης και της ουσιαστικής συμφωνίας για την κατοχύρωσή τους στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, εφ’ όσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις αυτές, αυτό θα πυροδοτήσει ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη για την προσέλκυση αναγκαίων ξένων επενδύσεων που υπερβαίνουν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, όπως είπε, θα προσφέρει ασφάλεια και ευτυχία στους Έλληνες και σε όσους επιλέξουν την Ελλάδα ως έδρα τους.

Το συνέδριο, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από χορηγίες, φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο από τους LLOYDS με συμμετοχή εκπροσώπων της βρετανικής και διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Διοργανώθηκε από το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ήταν το πρώτο με επιχειρηματικό περιεχόμενο από τον Ιούνιο του 2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!