Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συνάντηση Ακιντζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ
[Euronews]: Συνάντηση Ακιντζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

[Euronews]: Συνάντηση Ακιντζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ συνεχίζει να διατηρεί το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό και έχει την επιθυμία να αναλάβει μια πρωτοβουλία, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι εντός Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου «μας έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει μια τριμερή ή πενταμερή».

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους, ο Τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε σημαντική και περιεκτική την συνάντηση μισής περίπου ώρας που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην έδρα των ΗΕ στην Νέα Υόρκη. «Δεν μπορώ να πω ότι ο ΓΓ πήρε μια οριστική απόφαση για μια τριμερή ή μια πενταμερή συνάντηση. Μπορεί να είναι μια φόρμουλα πρώτα τριμερής και μετά πενταμερής».

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι η Τζέιν Χολ Λουτ μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο για την συνομολόγηση των όρων αναφοράς, επαναλαμβάνοντας ότι για αυτό τρία είναι τα στοιχεία: το κοινό ανακοινωθέν του Φεβρουαρίου 2014, οι συγκλίσεις του παρελθόντος και το πλαίσιο Γκουτέρες.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μετέφερε στον ΓΓ πως σημαντικά για την τ/κ πλευρά είναι δύο σημεία, η πολιτική ισότητα, η οποία πρέπει να είναι ξεκάθαρη, να μην αποτελεί ζήτημα συζήτησης, όπως και η εκ περιτροπής προεδρία και η αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

Το δεύτερο σημείο, είπε, ότι μια διαδικασία διαπραγματεύσεων πρέπει να μην είναι ανοικτού τέλους, να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, να προετοιμαστεί σωστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!