Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συναγερμός στην Ουγγαρία για την πανώλη των χοίρων
[Euronews]: Συναγερμός στην Ουγγαρία για την πανώλη των χοίρων

[Euronews]: Συναγερμός στην Ουγγαρία για την πανώλη των χοίρων

Aυτοί οι χοίροι είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν. Ο ιδιοκτήτης τους σχεδιάζει να τους σφαγιάσει πριν φτάσει σε αυτή την περιοχή της Ουγγαρίας η επιδημία της πανώλης των χοίρων.

Τους τελευταίους μήνες ο ιός έχει εξαπλωθεί στον πληθυσμό των χοίρων. Σύμφωνα με τις ουγγρικές αρχές αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν μολυνθεί τα ζώα εκτροφής περισσότερα από 5000 θανατώθηκαν προληπτικά.

Ο επικεφαλής κτηνίατρος των ουγγρικών αρχών Λάγιος Μπόγκναρ δήλωσε:

Ακολουθούμε την αρχή ότι η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημα. Η απόφαση ελήφθη με βάση την υποψία και δυστυχώς δώσαμε εντολή για την εξόντωση 5300 χοίρων.

Ο Ιστβαν Σόνκα ζει σε περιοχή που έχει μολυνθεί από την πανώλη των χοίρων. Το δικό του ζώο πέθανε σε μόλις δύο ημέρες. «Εδώ πέθανε ο χοίρος, το είδε ο κτηνίατρος και είπε ότι πρόκειται για πανώλη των χοίρων».

Οι ουγγρικές αρχές υποστηρίζουν ότι πολλές ασθένειες έχουν παρόμοια συμπτώματα και ότι όλα τα δείγματα ήταν μέχρι στιγμής αρνητικά. Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Γεωργίας, οι αρχές πιστεύουν ότι η ασφαλέστερη λύση είναι να σταματήσει η εκτροφή χοίρων στα μικρά χοιροστάσια. Μέχρι στιγμής το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε. Πολλοί λένε ότι ο λόγος είναι προφανής καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να λάβει ένα τέτοιο μέτρο πριν από τις τοπικές ελογές.

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 10.000 χοίροι σε χοιροστάσια της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!