Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: «Sea Hero Quest»: Ένα ταξίδι στον κόσμο της άνοιας
[Euronews]: «Sea Hero Quest»: Ένα ταξίδι στον κόσμο της άνοιας

[Euronews]: «Sea Hero Quest»: Ένα ταξίδι στον κόσμο της άνοιας

Μοιάζει με ένα συνηθισμένο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Όμως κάθε φορά που το μικρό καράβι κατευθύνεται προς το βραχώδες ακρωτήρι ή προς την αμμώδη παραλία, οι ερευνητές αποκτούν σημαντικές πληροφορίες.

Τους δίνει στοιχεία για τον εγκέφαλο του ατόμου που παίζει.
Από τον Μάϊο που ξεκίνησε η έρευνα, περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η αναγνώριση του χώρου που είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της άνοιας, αρχίζει να μειώνεται από την πρώιμη ενήλικη ζωή.

«Όταν παίζουν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια μικρή βάρκα. Από το σημείο εκκίνησης πρέπει να διασχίσουν το ποτάμι και όταν φτάσουν στο τέλος να ρίξουν μια φωτοβολίδα. Στη συνέχεια πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Οπότε υπάρχει μια αίσθηση κατεύθυνσης, ξέρουν από που ξεκίνησαν; Υπάρχει τρόπος να μετρήσουμε τις επιδόσεις τους. Αν κάποιος είναι πολύ καλός, θα απαντήσει και στις οκτώ ερωτήσεις. Αν κάποιος δυσκολευτεί, δεν θα απαντήσει σε όλες, θα κάνει λάθη. Διαπιστώνουμε ότι η απόδοση συνδέεται με την ηλικία των ανθρώπων. Όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τόσο δυσκολεύονται. Η απόδοση τους μειώνεται σημαντικά καθώς τα χρόνια περνούν. Βρίσκουμε ότι όσο πιο νεότεροι είναι οι συμμετέχοντες, τόσο πιο ακριβείς θα είναι» υποστηρίζει ο Χιούγκο Σπιρς, νευροεπιστήμονας του London University College.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!