Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σαν Φρανσίσκο: Τρομοκρατική οργάνωση η NRA
[Euronews]: Σαν Φρανσίσκο: Τρομοκρατική οργάνωση η NRA

[Euronews]: Σαν Φρανσίσκο: Τρομοκρατική οργάνωση η NRA

«Εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίζει η Εποπτική Επιτροπή της πόλης του Σαν Φρανσίσκο το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, National Rifle Association (NRA).

H απόφαση αυτή για καταδίκη της Ένωσης εγκρίθηκε ομόφωνα και έρχεται μετά από επίθεση ενόπλου τον Ιούλιο σε έκθεση τροφίμων στο Γκιλρόι της Καλιφόρνια, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι πριν ο δράστης αυτοκτονήσει.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν συχνά την NRA ότι με την ρητορική της πυροδοτεί τις μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ.

Στην απόφαση αυτή του Εποπτικού Συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ “μαστίζονται από μια επιδημία βίας των όπλων” και κατηγορείται η NRA ότι χρησιμοποιεί “τον σημαντικό πλούτο και την δύναμή της ως οργάνωση για να προωθεί την οπλοκατοχή και να υποκινεί τους κατόχους όπλων σε πράξεις βίας”.

“Όλες οι χώρες έχουν βίαιους και απεχθείς ανθρώπους, αλλά μόνον στην Αμερική τους προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση σε όπλα εφόδου και σε γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιρροή της National Rifle Assosiation”, προστίθεται στο κείμενο.

Στο κείμενο αυτό καλείται η πόλη και η κομητεία να επανεξετάσουν τη σχέση τους με εταιρείες που συνεργάζονται με την NRA.

Η NRA αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή “γελοίο κόλπο” που έχει στόχο “να αποσπάσει την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σαν Φρανσίσκο, όπως το ανεξέλεγκτο πρόβλημα με τους άστεγους, η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και το πολύ υψηλό ποσοστό μικροαδικημάτων, για να αναφέρουμε μόνο μερικά”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!