Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού: Η αυτόνομη οδήγηση προ των πυλών
[Euronews]: Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού: Η αυτόνομη οδήγηση προ των πυλών

[Euronews]: Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού: Η αυτόνομη οδήγηση προ των πυλών

Το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων ήταν το κεντρικό θέμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Ενώ, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τεστάρουν μοντέλα αυτόνομων αυτοκινήτων, η Tesla έχει ήδη λανσάρει οχήματα με λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, καταγράφοντας μάλιστα και τα πρώτα ατυχήματα.

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα χρειάζονται ακόμη χρόνια για να κυριαρχήσουν στις πόλεις.

«Η αυτόνομη οδήγηση προχωρά συνεχώς. Του χρόνου, θα τη δούμε σε αυτοκίνητα που θα μπορείτε να δοκιμάσετε σε κάποιους χώρους. Θα μπορείτε να αφήσετε το τιμόνι για 30 δευτερόλεπτα και το αυτοκίνητο θα συνεχίζει μόνο του να κινείται στη λεωφόρο. Αυτό θα γίνεται σταδιακά. Προβλέπουμε ότι κάθε πέντε με δέκα χρόνια, ο οδηγός θα παραχωρεί ολοένα και περισσότερες από τις λειτουργίες που ελέγχει. Κάποια στιγμή, σε 10-15 χρόνια, θα μπορούμε να χαλαρώσουμε και να αφήνουμε τα πάντα να τα κάνει το ίδιο το αυτοκίνητο» επισήμανε ο Τζιμ Χόλντερ, διευθυντής σύνταξης του Autocar.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, οι εταιρίες επενδύουν πολλά χρήματα στην συνδεσιμότητα των οχημάτων και στις νέες τεχνολογίες ελέγχου και διαχείρισης της κυκλοφορίας.

«Έρχεται μια νέα εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!