Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Σαλμάν Καν η διαδικτυακή εκπαίδευση και το μέλλον της
[Euronews]: Ο Σαλμάν Καν η διαδικτυακή εκπαίδευση και το μέλλον της

[Euronews]: Ο Σαλμάν Καν η διαδικτυακή εκπαίδευση και το μέλλον της

Ο Σαλμάν Σαλ Καν είναι μαθηματικός, μανιακός με θέματα τεχνολογίας και δάσκαλος. Κέρδισε το βραβείο Πριγκίπισσα των Αστουριών του 2019 για τη διεθνή συνεργασία. Ήταν η πρώτη φορά που η 14χρονη Ελεονώρα, η Πριγκίπισσα των Αστουριών, διάδοχος του ισπανικού θρόνου απένειμε το βραβείο στο Οβιέδο.

Σέρτζιο Καντόνε, Euronews:

Κύριε Καν, γιατί δημιουργήσατε ένα διαδικτυακό, μη κερδοσκοπικό σύστημα εκπαίδευσης;

Σαλμάν Καν, Μαθηματικός, Ιδρυτής Ακαδημίας Καν:

Όλα ξεκίνησαν τυχαία. Έκανα μαθήματα σε μέλη της οικογένειάς μου. Η διαδικασία άνοιξε και άρχισα να έχω πια και άλλα μέλη σ’ αυτή την οικογένεια. Η αρχική μου δουλειά και εξειδίκευση ήταν η δημιουργία λογισμικού. Άρχισα λοιπόν να γράφω και να δημιουργώ βιντεομαθήματα για αυτούς και στη συνέχεια οι φίλοι άρχισαν και αυτοί με τη σειρά τους να βοηθούν σ’ αυτή τη διαδικασία. Όταν έκανα αυτά τα βίντεο ήταν δημόσια και έγιναν πολύ δημοφιλή. Και μετά από μερικά χρόνια, υπήρχαν 100.000 άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα. Εγώ είχα άλλη δουλειά ως βασική. Αυτό ήταν κάτι παράλληλο. Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισα ότι θέλω να αφοσιωθώ με όλο μου το είναι στα μαθήματα. Και σκέφτηκα ότι μπορώ να φτιάξω μια εταιρία. Ζούσα στην Σίλικον Βάλεϊ και υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να επενδύσουν.

Σέρτζιο Καντόνε, Euronews:

Πιστεύετε ότι γενικά η εκπαίδευση δεν πρέπει να συνδέεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα ή αυτοί οι δύο τομείς μπορούν να συνδυαστούν;

Σαλμάν Καν, Μαθηματικός, Ιδρυτής Ακαδημίας Καν:

Ξέρετε, στην παλιά μου δουλειά, ασχολιόμουν με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!