Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ryanair:Πτώση των κερδών το πρώτο τρίμηνο
[Euronews]: Ryanair:Πτώση των κερδών το πρώτο τρίμηνο

[Euronews]: Ryanair:Πτώση των κερδών το πρώτο τρίμηνο

Απογοητευτικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ryanair για το α’ τρίμηνο.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας φθηνού κόστους της Ευρώπης είδε τα κέρδη του μετά φόρου να μειώνονται κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο στα 243 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ναύλοι μειώθηκαν κατά 6% από την ίδια περίοδο πέρυσι σε μια τάση που η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού – την περίοδο κατά την οποία πραγματοποιεί όλα τα κέρδη της.

Οι βασικοί παράγοντες ήταν ο ανταγωνισμός των τιμών σε αρκετές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, και η μείωση των δαπανών από τους Βρετανούς καταναλωτές καθώς η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι:«Είναι προφανές εάν υπάρχει ένα σκληρό Brexit στα τέλη Οκτωβρίου, έχουμε τρία εσωτερικά δρομολόγια του Ηνωμένου Βασιλείου που θα κοβόντουσαν αμέσως.Υπάρχει ένα πιο μακροπρόθεσμο ερωτηματικό σε όσους βρίσκονται σε ένα σκληρό Brexit.»

Η Ryanair αντιμετωπίζει άλλο ένα ζήτημα και έχει σχέση με την καθήλωση των Boing 737max καθώς ήταν μια από τους μεγαλύτερους πελάτες τους. Αυτό το μήνα έκοψε τον αριθμό των Μπόινγκ 737max που σχεδιάζει να πετάξει το προσεχές καλοκαίρι από 58 σε 30, μειώνοντας κατά το ήμισυ την αύξηση των επιβατών για το έτος σε 5 εκατομμύρια επιβάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!