Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «Ρίττερ, Ντένε, Φος»: H Μαρία Πρωτόπαππα στο σύμπαν του Τόμας Μπέρνχαρντ
[Euronews]: «Ρίττερ, Ντένε, Φος»: H Μαρία Πρωτόπαππα στο σύμπαν του Τόμας Μπέρνχαρντ

[Euronews]: «Ρίττερ, Ντένε, Φος»: H Μαρία Πρωτόπαππα στο σύμπαν του Τόμας Μπέρνχαρντ

Με ένα από τα κορυφαία και πιο απαιτητικά έργα του γερμανόφωνου θεάτρου καταπιάνεται η Μαρία Πρωτόπαπα, στο νέο της σκηνοθετικό εγχείρημα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Έχοντας στο πλάι της τρεις κορυφαίους ηθοποιούς, Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου και Αργύρη Ξάφη παρουσιάζει το «Ρίττερ, Ντένε, Φος» του Τόμας Μπέρνχαρντ (1931-1989).

Το έργο δανείζεται στοιχεία από την οικογενειακή ιστορία του συμπατριώτη του, κορυφαίου φιλόσοφου, Λούντβιχ Βίτγκενστάιν (1889-1951), του ανιψιού του Πολ Βίτγκενσταϊν αλλά και από τις προσωπικότητες ηθοποιών της σύγχρονης του συγγραφέα γερμανικής σκηνής, την Ίλζε Ρίττερ, την Κίρστεν Ντένε και τον Γκερτ Φος, σχηματίζοντας τον τίτλο με τα επίθετά τους. Το «Ρίττερ, Ντένε, Φος» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ τον Αύγουστο του 1986.

Σταύρος Χαμπάκης

Βαπτισμένο από τα επώνυμα των αρχικών πρωταγωνιστών, πραγματεύεται ένα εικοσιτετράωρο στη ζωή δυο μεγάλων ηθοποιών που αναμένουν την επιστροφή του άσωτου, φθισικού, φιλόσοφου αδελφού τους στο πολυτελές πατρικό τους. Η ένταση που προϋπάρχει μεταξύ των δυο γυναικών, καθώς, εκτός των διαφορών τους, η πρωτοβουλία για την πρόσκληση του αδελφού Λούντβιχ ανήκει μόνο στη μια, την Ντένε, κορυφώνεται με την έλευση εκείνου από την ψυχιατρική κλινική Στάινχοφ της Βιέννης. Στόχος της να επανενωθούν ως οικογένεια. Είναι σαφές όμως ότι ο Λούντβιχ δεν σκοπεύει να μείνει μαζί τους για πάντα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!