Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Ρέντσι, ο Γκρίλο και ο γρίφος του ιταλικού δημοψηφίσματος
[Euronews]: Ο Ρέντσι, ο Γκρίλο και ο γρίφος του ιταλικού δημοψηφίσματος

[Euronews]: Ο Ρέντσι, ο Γκρίλο και ο γρίφος του ιταλικού δημοψηφίσματος

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ψήφος των Ιταλών θα βυθίσει την Ιταλία σε νέα κρίση και θα απειλήσει το μέλλον της στην ευρωζώνη. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία που θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος διακυβέρνησης, αλλά και την επιτάχυνση της νομοθετικής διαδικασίας.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες για να εγκρίνουν ή για να απορρίψουν τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Στο άρθρο αυτό, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται για το δημοψήφισμα.

Ποια η σημασία του δημοψηφίσματος;

Πρώτον, οι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές, τόσο σημαντικές, που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εφόσον εγκριθούν από το εκλογικό σώμα, ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη γέννηση της τρίτης ιταλικής Δημοκρατίας.

Δεύτερον, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει ξεκαθαρίσει πως το πολιτικό του μέλλον εξαρτάται από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Ματέο Ρέντσι υποστηρίζει ότι θα παραιτηθεί, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την έγκριση των πολιτών τις συνταγματικές αλλαγές που η κυβέρνηση του προτείνει. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι θα ενδεχομένως επέτρεπε στο ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα των «Πέντε Αστέρων» να πάρει την εξουσία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!