Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ψηφίζεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Τρεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα
[Euronews]: Ψηφίζεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Τρεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

[Euronews]: Ψηφίζεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Τρεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, μετά την απόρριψη αντων ενστάσεων αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συλλαλητήρια, από εργαζόμενους στους Δήμους, στον ευρύτερο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης και φοιτητές.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, από τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στο άρθρο 179 του Νομοσχεδίου, το οποίο παρέχει την δυνατότητα σε Δήμάρχους να εκχωρούν τις υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε χιλιάδες απολύσεις, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε, όπως τονίζουν σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» από την κυβέρνηση καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα και ώρα 17:00, στην Πλατεία Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!