Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο πρωθυπουργός της Λιβύης στο euronews
[Euronews]: Ο πρωθυπουργός της Λιβύης στο euronews

[Euronews]: Ο πρωθυπουργός της Λιβύης στο euronews

Ο Φαγιέντ Αλ Σαράζ είναι πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη.Στην εκπομπή Global Conversation στο Euronews μίλησε για τον ρόλο της Ευρώπης στη χώρα του, καθώς και για τη δύσκολη πορεία της Λιβύης προς τη δημοκρατία και τη σταθερότητα.

Anelise Borges:Μόλις επιστρέψατε από μια περιοδεία στην Ευρώπη όπου συναντήσατε αρκετούς ηγέτες της Ε.Ε. για να πάρετε υποστήριξη για τη διοίκησή σας, Τι σας είπαν αυτοί οι ηγέτες; Έχουν υποσχεθεί τίποτα;

Φαγιέζ Αλ Σαράζ:Πιστεύω ότι η περιοδεία μας στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ευρώπης ήταν επιτυχής. Ξεκινώντας από την Ιταλία, συναντήσαμε τους ηγέτες των χωρών αυτών για να ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει τώρα στην Τρίπολη και την αιτία αυτής της επιθετικότητας. Οι επιτιθέμενοι είχαν πει διάφορα για να δικαιολογήσουν αυτή την επίθεση, αλλά τώρα υπάρχει μια κατανόηση του τι συμβαίνει πραγματικά. Διευκρινίσαμε τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης στις τρομοκρατικές δραστηριότητες ή στην παράνομη μετανάστευση και στο ανθρωπιστικό επίπεδο στους εκτοπισθέντες. Νομίζω ότι ήταν σαφές από τις συναντήσεις με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις Βρυξέλλες Mογκερίνι και τον Ντόναλντ Τουσκ .Οι δηλώσεις τους ήταν πολύ σαφείς: Καταδίκασαν την επίθεση στην Τρίπολη και καταγγέλλουν τι κάνουν η πολιτοφυλακή του Χαφτάρ. Κατανόησαν επίσης τον αντίκτυπο που είχε στις τρομοκρατικές δραστηριότητες και την παράνομη μετανάστευση.

Anelise Borges:Υποσχέθηκαν και στρατιωτική υποστήριξη;

Φαγιέζ Αλ Σαράζ:Όταν πήγαμε σε αυτές τις χώρες ο στόχος μας δεν ήταν να πάρουμε όπλα ή εξοπλισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!