Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η προϋπόθεση Ρέγκλινγκ για τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων
[Euronews]: Η προϋπόθεση Ρέγκλινγκ για τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων

[Euronews]: Η προϋπόθεση Ρέγκλινγκ για τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας, διατύπωσε και επίσημα στο Eurogroup του Ελσίνκι την πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει τα «ακριβά» δάνεια του ΔΝΤ.

Αν και δεν ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ήταν θετικός και τόνισε πως θα χρειαστεί ένα διάστημα δύο μηνών για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλε υρά του ESM.

«Θα καλωσόριζα μία τέτοια πρόωρη αποπληρωμή για έναν απλό λόγο: βελτιώνει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γιατί το ακριβό τους μέρος θα πληρωθεί και η Ελλάδα θα γλιτώσει καταβολές τόκων και το ΔΝΤ δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Για το ΔΝΤ είναι μία φυσιολογική διαδικασία» είπε ο Κλαόυς Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε λεπτομερώς και στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως για το 2019 και επίσης στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020, το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% θα τηρηθεί. Ο μόνος τρόπος που βλέπω για μία ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος, είναι αν η ανάπτυξη είναι υψηλότερη από αυτή που υποθέσαμε στην τελευταία ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους» τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Αναφορά έγινε και στα μέτρα της νέας κυβέρνησης.

«Καλωσορίζω τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της νέας κυβέρνησης. Η δημιουργία ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης είναι σημαντική για την Ελλάδα και κορυφαία προτεραιότητα για τον ESM, γιατί είμαστε με διαφορά ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!