Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Προϋπολογισμός ΕΕ 2017: Αύξηση κονδυλίων για νεολαία και ανάπτυξη
[Euronews]: Προϋπολογισμός ΕΕ 2017: Αύξηση κονδυλίων για νεολαία και ανάπτυξη

[Euronews]: Προϋπολογισμός ΕΕ 2017: Αύξηση κονδυλίων για νεολαία και ανάπτυξη

Με 438 ψήφους υπέρ, 194 και επτά αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2017, σε συνέχεια της επίσημης έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της συμφωνίας με την Ευρωβουλή για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Οι ευρωβουλευτές διασφάλισαν την καλύτερη υποστήριξη των άνεργων νέων και πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση βασικών πρωτοβουλιών στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των έργων υποδομής στις μεταφορές και της έρευνας και της κινητικότητας των φοιτητών μέσω του Erasmus+.

Τα συνολικά ποσά του προϋπολογισμού για το 2017 είναι 157,9 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και 134,5 δισ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών.

«Ο προϋπολογισμός του 2017 επικεντρώνεται σαφώς στις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Τα επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων είναι ένα σαφές μήνυμα για την ΕΕ να αναλάβει δράση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εισηγητής Γιενς Γκάιερ (Σοσιαλιστές, Γερμανία).

Αναλυτικά:

Νεολαία, ανάπτυξη και απασχόληση
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξασφάλισε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον συγκριτικά με την αρχική πρόταση του σχεδίου προϋπολογισμού για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (Youth Employment Initiative), προκειμένου να παρασχεθεί στους νέους η απαραίτητη βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!