Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πρόεδρος της Τυνησίας: Είμαστε στόχος της τρομοκρατίας και θέλουμε στήριξη
[Euronews]: Πρόεδρος της Τυνησίας: Είμαστε στόχος της τρομοκρατίας και θέλουμε στήριξη

[Euronews]: Πρόεδρος της Τυνησίας: Είμαστε στόχος της τρομοκρατίας και θέλουμε στήριξη

Ήταν το μέρος όπου γεννήθηκε η Αραβική Άνοιξη.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά, ο Πρόεδρος της Τυνησίας ήρθε στις Βρυξέλλες γιατί θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια και να ενισχύσει την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Οι επιθέσεις ανταρτών, η γραφειοκρατία και η εκτεταμένη διαφθορά αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην πορεία της χώρας.

«Η Τυνησία είναι στόχος τρομοκρατών γιατί το δημοκρατικό και κοινωνικό της μοντέλο είναι το αντίθετο από τη σκοταδιστική τους προσέγγιση. Η Τυνησία είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας και αξίζει να στηριχθεί στις προσπάθειές της» είπε ο Πρόεδρος της Χώρας Μπεζί Κάιντ Εσέμπσι.

Η Τυνησία θεωρείται η μοναδική από τις χώρες που συμμετείχαν στις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης και πέτυχε σε μια περιοχή που μαστίζεται από αστάθεια.

Και αυτό γιατί σε αντίθεση με γειτονικές της χώρες όπως η Λιβύη, προχωράει στη δημοκρατική της μετάβαση.

«Η Τυνησία, η Αλγερία και η Αίγυπτος έχουν απευθείας επαφή με τη Λιβύη σε τρία επίπεδα: την ασφάλεια, καθώς και γεωγραφικά και οικονομικά επίπεδα. Ο Θεός να μας βοηθήσει να συναντηθούμε και να συντονιστούμε με τους Λίβυους. Εάν αυτό συμβεί, ίσως δώσουμε στη Λιβύη, με τη βοήθειά μας την ευκαιρία να σταθεροποιήσουν τη χώρα».

Η πρώτη Σύνοδος ΕΕ- Τυνησίας στις Βρυξέλλες έρχεται μετά από μία διάσκεψη όπου η Τυνησία προσέλκυσε οικονομική βοήθεια και υποσχέσεις για επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!