Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ορατό ενδεχόμενο τριμερούς τον Οκτώβριο»
[Euronews]: Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ορατό ενδεχόμενο τριμερούς τον Οκτώβριο»

[Euronews]: Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ορατό ενδεχόμενο τριμερούς τον Οκτώβριο»

Φαίνεται το ενδεχόμενο της τριμερούς συνάντησης να είναι ορατό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε δηλώσεις του, στην έδρα των ΗΕ, μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική συνάντηση.

Εξέθεσα στον ΓΓ τις δικές μας θέσεις, ότι είμαστε έτοιμοι δηλαδή για μια συμφωνία όρων αναφοράς, προκειμένου να επιτραπεί η επανέναρξη του διαλόγου με τα τρία συστατικά, όπως είναι η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014, οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι το Κραν Μοντανά και, βεβαίως, το πλαίσιο του ΓΓ, όπως έχει παρουσιαστεί στις 30 Ιουνίου από τον ίδιο.

Του έχω πει ότι είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συναντηθούμε σε μια τριμερή, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος συμφωνίας ή τουλάχιστον να επαναληφθεί η συναντίληψη που επικράτησε στις 9 (Αυγούστου) και στις πρώτες ώρες μετά την άφιξη της κας Λουτ (στην Κύπρο).

Αυτό που θέλω να πω είναι να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ετοιμότητα του ΓΓ να συνεργαστεί με τα μέρη, και φαίνεται το ενδεχόμενο της τριμερούς να είναι ορατό, όπως επίσης, ενδεχομένως, και αν υπάρξει κατάληξη κατά την τριμερή, να συγκληθεί και μια άτυπη πενταμερής, προκειμένου και οι εμπλεκόμενες πλευρές που αφορούν και τις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού, να συμφωνήσουν στο αντικείμενο, όπως λέει ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!