Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Πράγα: Μετακομίζει το Μουσείο Ιστορικών Δοχείων Νυκτός και Τουαλετών
[Euronews]: Πράγα: Μετακομίζει το Μουσείο Ιστορικών Δοχείων Νυκτός και Τουαλετών

[Euronews]: Πράγα: Μετακομίζει το Μουσείο Ιστορικών Δοχείων Νυκτός και Τουαλετών

Το Μουσείο Ιστορικών Δοχείων Νυκτός και Τουαλετών της Πράγας έχει γίνει τόσο διάσημο, που μετακομίζει σε ένα νέο χώρο στην Παλιά πόλη, ώστε να μπορεί να δέχεται περισσότερους επισκέπτες.

Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη κάποιων ειδών υγιεινής της γοτθικής και της μπαρόκ περιόδου, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ενός κάστρου του 13ου αιώνα. Έτσι ξεκίνησε η συλλογή ιστορικών δοχείων νυκτός και άλλων τουαλετών.

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 2014. Η Ρενάτα Σεντλάκοβα είναι η ιδιοκτήτριά του:

«Το μουσείο έγινε τυχαία. Αγοράσαμε ένα μεσαιωνικό κάστρο κοντά στην Πράγα, όπου υπήρχαν γοτθικά και μπαρόκ δοχεία νυκτός. Αυτός ήταν ο λόγος που αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για τουαλέτες και πώς εξελίσσονται στο πέρασμα των ετών. Ο κόσμος έβγαινε στην αρχή από το σπίτι του, για να πάει τουαλέτα, ώστε να μην υπάρξει καμιά επιδημία».

Στο μουσείο, υπάρχουν περίπου 2.000 εκθέματα. Ανάμεσά τους 1700 δοχεία νυκτός και 120 λεκάνες. Το παλιότερο αντικείμενο είναι του 15ου αιώνα. Πρόκειται ένα δοχείο νυκτός, που παρήγγειλε ο Ναπολέοντας, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Ένα άλλο δοχείο που εκτίθεται, προέρχεται από την κρεβατοκάμαρα Λίνκολν του Λευκού Οίκου, του 1892.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!