Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πρ.Παυλόπουλος: Ηθικώς επιβεβλημένος ο αγώνας για επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα
[Euronews]: Πρ.Παυλόπουλος: Ηθικώς επιβεβλημένος ο αγώνας για επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

[Euronews]: Πρ.Παυλόπουλος: Ηθικώς επιβεβλημένος ο αγώνας για επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Με την παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, που συγκροτήθηκε με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στην πανηγυρική αυτή συνεδρίαση, παραβρέθηκαν επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την σχετική ενημέρωση που είχε για την εν λόγω πρωτοβουλία από τον πρόεδρο της ολομέλειας, Δημήτρη Βερβεσό, την έθεσε υπό την αιγίδα του.

Κατά το πέρας της τελετής, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον κ. Βερβεσό, αναμνηστική πλακέτα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ανέφερε κατ’ αρχάς ότι ουδέποτε εγκατέλειψε την ιδιότητα του δικηγόρου καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του, εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης, δηλαδή της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, μιλά στην Εναρκτήρια Πανηγυρική Συνεδρίαση για την συγκρότηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα© 2020 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝΑλέξανδρος Μπελτές

Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι αυτός ο αγώνας της επιστροφής των γλυπτών, είναι ένας δίκαιος αγώνας, όχι μόνον νομικά, αλλά και ηθικά – και πως πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!