Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πούτιν: «Δεν ψάχνουμε εχθρούς, χρειαζόμαστε φίλους»
[Euronews]: Πούτιν: «Δεν ψάχνουμε εχθρούς, χρειαζόμαστε φίλους»

[Euronews]: Πούτιν: «Δεν ψάχνουμε εχθρούς, χρειαζόμαστε φίλους»

Από εκτενή αναφορά σε όλα τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, και κυρίως την οικονομία, χαρακτηρίστηκε η ετήσια ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση του Έθνους.

Στις περιορισμένες αναφορές του στα διεθνή θέματα, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε τόνο ήρεμο και συμφιλιωτικό:

«Η Ρωσία δεν χρειάζεται συγκρούσεις. Ούτε εμείς, ούτε οι εταίροι μας, ούτε η διεθνής κοινότητα. Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους, που μας εκλαμβάνουν ως αντιπάλους, εμείς δεν ψάχνουμε ούτε επιδιώξαμε ποτέ εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον και κατέστησε εμφανές ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει αντιδυτική ρητορική πριν την ορκωμοσία Τραμπ.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να ομαλοποιήσουμε και να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις, την αρχή της ισότητας σε μια αμοιβαία ωφέλιμη βάση. Η συνεργασία Ρωσίας – ΗΠΑ στην επίλυση τοπικών και παγκόσμιων προβλημάτων θα είναι προς όφελος όλου του πλανήτη», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ελπίζω φυσικά ότι θα μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουμε μια αληθινή και όχι πλασματική απειλή, δηλαδή τη διεθνή τρομοκρατία. Αυτός είναι ακριβώς ο στόχος των στρατιωτικών δυνάμεών μας στη Συρία. Οι τρομοκράτες έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!