Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Το πολυτελές σαλόνι αυτοκινήτου των Βρυξελλών
[Euronews]: Το πολυτελές σαλόνι αυτοκινήτου των Βρυξελλών

[Euronews]: Το πολυτελές σαλόνι αυτοκινήτου των Βρυξελλών

Ένα από τα πολυτελέστερα σαλόνια αυτοκινήτου είναι αυτό των Βρυξελλών το οποίο και άνοιξε τις πύλες του.

Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα παρουσιάζονται στο Βέλγιο, με τι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, BMW, Audi και Mercedes-Benz να ελέγχουν περίπου το 70% της πίτας στα πολυτελή αυτοκίνητα.

Η παγκόσμια αγορά πολυτελών αυτοκινήτων αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κατά 6,3% τα επόμενα πέντε χρόνια.

[email protected]Michel Verpoorten +32477568380

«Είμαστε ανάμεσα στη λογική και το πάθος. Μας εμπνέει το πάθος για το αυτοκίνητο των ονείρων μας. 40 οχήματα βρίσκονται στο βάθρο της πολυτέλειας, της αποκλειστικότητας και του πρεστίζ» λέει ο Πιερ Λαλμάν, διευθυντής του σαλονιού αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Φυσικά, η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μία εποχή μετάβασης καθώς πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Η Mercedes θέλει ως το 2039 να είναι εταιρεία μηδενικών ρύπων αλλά αυτό θα πάρει χρόνο.

«Η αλλαγή δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη με όλα τα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικά. Έχουμε όμως αποτελεσματικούς κινητήρες πετρελαίου και ντίζελ, και τα υβριδικά συστήματα είναι σημαντικά ώστε να συνηθίσει ο κόσμος να οδηγεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βήμα βήμα. Είναι ένα μεγάλο άλμα για πολλούς αλλά θα το πάμε βήμα-βήμα» λέει ο Μπάστιαν Φαν Ντε Μόρτελ, Διευθυντής επικοινωνίας της Mercedes-Benz.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν πεθάνει ακόμη καθώς υπάρχουν οι τεράστιες αγορές σε Αφρική και Ασία που δεν έχουν τα ίδια όρια εκπομπών με Ευρώπη και Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!