Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «Πόλεμος και Ειρήνη»: Το ρωσικό έπος ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
[Euronews]: «Πόλεμος και Ειρήνη»: Το ρωσικό έπος ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

[Euronews]: «Πόλεμος και Ειρήνη»: Το ρωσικό έπος ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αφού μας ταξίδεψε στη ζωή του Πλάτωνα Ροδοκανάκη στις αρχές του 20ου αιώνα, η Ιόλη Ανδρεάδη «γυρίζει τώρα το ρολόι» έναν αιώνα πιο πίσω, στην περίοδο της εισβολής του Ναπολέοντα στην Ρωσία (1805-1820). Στρέφεται στο χώρο της λογοτεχνίας. Ανεβάζει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας, το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντα Τολστόι. Έχει στο πλευρό της ένα καστ 11 ηθοποιών.

Σταύρος Χαμπάκης

Στο έπος αυτό, ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας συνθέτει ένα αξεπέραστο μωσαϊκό διαφορετικών προσωπικοτήτων και περιγράφει με εξαιρετική λεπτομέρεια τη διαδρομή τους από τον ζόφο του πολέμου, στο φως της ειρήνης και από το φως του έρωτα στο σκοτάδι και την αποδοχή του θανάτου. Εστιάζει την προσοχή του στα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και στο αδάμαστο φρόνημα του ρωσικού λαού. Η παράσταση στον Πειραιά συμπίπτει με τα 150 χρόνια από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος (1869) και με τα 200 χρόνια από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στις σελίδες του (1820).

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του έργου, μιλήσαμε με την σκηνοθέτιδα για το μυθιστόρημα, για την επιλογή του και την σκηνοθετική της προσέγγιση.

Ιόλη Ανδρεάδη

-Πρώτη φορά ανεβάζεις στην σκηνή ένα μυθιστόρημα. Γιατί σου τράβηξε την προσοχή το «Πόλεμος και Ειρήνη» και πώς «βρεθήκατε» στον Πειραιά;

Είναι ένα τεράστιο μυθιστόρημα, τόσο σε σημασία, όσο και σε μέγεθος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!