Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πυρετός διαβουλεύσεων για την Λιβύη
[Euronews]: Πυρετός διαβουλεύσεων για την Λιβύη

[Euronews]: Πυρετός διαβουλεύσεων για την Λιβύη

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός για το «μέτωπο» της Λιβύης , με τους ηγέτες να προετοιμάζονται για την Διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου.

Πλέον, εν αμφιβόλω τίθεται η υπογραφή συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός , η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή στην Λιβύη, μεταξύ του επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ), Φάγεζ ας Σάρατζ και του αντιπάλου του και επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), Χαλίφα Χάφταρ.

Η υπογραφή επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα, Δευτέρα στη Μόσχα, όμως φαίνεται πως αναβάλλεται, μετά την δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι, σύμφωνα με την οποία ο Σάρατζ αρνείται να συναντήσει τον Χαφτάρ.

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας» , φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι.

«Εκτιμούμε την μεσολάβηση της Ρωσίας, ωστόσο δεν έχουμε καμία επιθυμία να συναντηθούμε με τον Σάρατζ» φαίνεται να δηλώνουν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του λιβυκού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadas, το οποίο επισημαίνει ότι η ρωσική πλευρά δεν απέστειλε καμία πρόσκληση για άμεσες συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και τον Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!