Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πιέσεις για αναβολή του κουρδικού δημοψηφίσματος
[Euronews]: Πιέσεις για αναβολή του κουρδικού δημοψηφίσματος

[Euronews]: Πιέσεις για αναβολή του κουρδικού δημοψηφίσματος

Συντονισμένες πιέσεις από τις ΗΠΑ, το Ιράν, τον ΟΗΕ, την Τουρκία, αλλά και τη Βαγδάτη δέχονται οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν προκειμένου να αναβάλουν το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο βόρειο Ιράκ αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφαλείας και η Άγκυρα θα προβεί σε κάθε απαραίτητο βήμα.

«Οι Τούρκοι είναι εξαγριωμένοι με αυτό, γιατί έχουν μεγάλο κουρδικό πληθυσμό εντός της Τουρκίας και νιώθουν ότι απειλείται η εθνική τους ασφάλεια και αυτό θα τους δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Φυσικά και οι Ιρανοί βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ιράν προειδοποιούν τους Κούρδους ότι η ειρήνη στην περιοχή είναι εύθραυστη και μπορεί να καταρρεύσει αν οι ισορροπίες διαταραχθούν με το δημοψήφισμα, ιδίως στις περιοχές που θεωρείται αμφιλεγόμενο κατά πόσον ανήκουν ή όχι στα όρια του Κουρδιστάν.

Η μόνη χώρα που έχει ταχθεί υπέρ της επίσημης απόσπασης των κουρδικών περιοχών από τον έλεγχο της Βαγδάτης είναι το Ισραήλ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!