Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η περιπέτεια του Seawatch 3
[Euronews]: Η περιπέτεια του Seawatch 3

[Euronews]: Η περιπέτεια του Seawatch 3

Αψηφώντας τις εντολές της Ρώμης, το γερμανικό σωστικό σκάφος Sea Watch μεταφέροντας 42 μετανάστες εισήλθε την Τετάρτη στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Οι μετανάστες βρίσκονται στο πλοίο εδώ και δύο εβδομάδες. Επικαλούμενος το δικαίωμα που του δίνει το Ναυτικό Δίκαιο η κυβερνήτης του πλοίου αποφάσισε να κατευθυνθεί προς την Λαμπεντούζα.

Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο του δράματος που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο με πλοία που σώζουν μετανάστες και στη συνέχεια δεν τους δίνεται η άδεια να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα χωρών της Μεσογείου.

«Οι συνθήκες πάνω στο Seawatch 3 γίνονται πολύ δύσκολες να προβλεφθούν. Οι 42 φιλοξενούμενοί μας προσπαθούν να παραμείνουν θετικοί και να διατηρήσουν υψηλά το ηθικό τους αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι αισθάνονται παραμελημένοι και μη καλοδεχούμενοι στην Ευρώπη», υποστηρίζει η κυβερνήτης του πλοίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι οι μετανάστες θα πρέπει να μεταφερθούν είτε στη Γερμανία, είτε στην Ολλανδία. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβερνήτη του πλοίου ότι θέτει σε κίνδυνο δεκάδες μετανάστες για ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι.

«Αυτή τη στιγμή το Sea-Watch κινείται παράνομα, με ένα πειρατικό και εγκληματικό τρόπο, κοντά στο λιμάνι της Λαμπεντούζα. Δεν θα δώσω άδεια για αποβίβαση. Γνωρίζω ότι ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών μεταφέρει την διαφωνία μας μέσω του ιταλού πρέσβη στη Χάγη σχετικά με την συμπεριφορά και την αδιαφορία της ολλανδικής κυβέρνησης», τόνισε ο Σαλβίνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!