Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Παραπομπή Τραμπ:Τα επόμενα βήματα
[Euronews]: Παραπομπή Τραμπ:Τα επόμενα βήματα

[Euronews]: Παραπομπή Τραμπ:Τα επόμενα βήματα

Ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα μετά την παραπομπή από το Κογκρέσο σε δίκη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου;

H Πρόεδρος της Βουλής Νανσι Πελόσι αναμένεται να ορίσει «διαχειριστές» που θα αναλάβουν να παρουσιάσουν την υπόθεση στη Γερουσία. Αυτό ίσως γίνει σήμερα, πριν το Κογκρέσο διακόψει τις εργασίες του ενόψει των εορτών, ή στις αρχές του 2020.Πιθανότατα να είναι μέλη των επιτροπών δικαιοσύνης και πληροφοριών που είχαν αναλάβει την υπόθεση.Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών Ανταμ Σιφ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης Τζέρολντ Νάντλερ θα είναι σίγουρα μεταξύ των κατηγόρων.

Οι «διαχειριστές» λιγότεροι από 13

Η Πελόσι δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της. ωστόσο οι διαχειριστές θα είναι λιγότεροι από 13, που ήταν ο αριθμός των κατήγορων απο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στη δίκη του προέδρου Μπιλ Κλίντον το 1998.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι δεν θα βιαστεί να υποβάλει το κατηγορητήριο σε βάρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για να αρχίσει η δίκη του, διευκρινίζοντας πως θα αναμείνει να δει πώς θα επιλέξει να χειριστεί τη διαδικασία η Άνω Βουλή.

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία της για το ενδεχόμενο η δίκη στη Γερουσία να μην είναι δίκαιη, κατηγορώντας την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων ότι βρίσκεται σε διαρκή «συνεργασία» με τον Τραμπ ως προς τους χειρισμούς ενόψει της δίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!