Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ουκρανία – Προεδρικές Εκλογές: Τι πρέπει να γνωρίζετε!
[Euronews]: Ουκρανία – Προεδρικές Εκλογές: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

[Euronews]: Ουκρανία – Προεδρικές Εκλογές: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Λίγες βδομάδες έχουν απομείνει από τον πρώτο γύρο των ουκρανικών προεδρικών εκλογών στις 31 Μαρτίου, το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.

Αλλά κάτι που ήταν μια μακρινή προοπτική πριν από μερικούς μήνες, φαίνεται να γίνεται πιο πιθανό μέρα με την ημέρα! Η χώρα να αποκτήσει έναν κωμικό για πρόεδρο!

Ας δούμε όμως τα πράγματα με μια σειρά.

Ο τωρινός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, επιχειρηματιάς και βασιλιάς της σοκολάτας στην χώρα του, εκλέχθηκε πρόεδρος στις 25 Μαϊού 2014, με σχεδόν το 55% των ψήφων.

Υποσχέθηκε ειρήνη για την Ουκρανία, καλύτερες και πιο στενές σχέσεις με την Δυτική Ευρώπη, επανένταξη της περιοχής Ντόνμπας και κρατικές μεταρρυθμίσεις.

Τι έκανε ο Πόροσνενκο κατά την πενταετή θητεία του;

Ο Πέτρο Ποροσένκο

Ο Πόροσενκο λέει ότι τα επιτεύγματα της πενταετούς θητείας του περιλαμβάνουν:

  • Την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων και συγκράτησης της σύγκρουσης με τη Ρωσία για την αποφυγή ενός πλήρους πολέμου.
  • Επικύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση – ήταν το έγγραφο που αφαίρεσε ο τότε πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και αρνήθηκε να υπογράψει μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
  • Είσοδος για τους ουκρανούς πολίτες χωρίς θεώρηση εισόδου, για σύντομες διαμονές σε όλες τις χώρες της ΕΕ (πλην του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας) και σε τέσσερις άλλες συνδεδεμένες με το Σένγκεν χώρες. Ο κατάλογος των χωρών με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ή πρόσβασης Visas κατά την άφιξη για τους Ουκρανούς, αυξήθηκε σε 128, δίνοντας στο ουκρανικό διαβατήριο τον βαθμό 41 στον δείκτη Henley Passport.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!