Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ντουμπάι: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο μεγάλου συνεδρίου
[Euronews]: Ντουμπάι: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο μεγάλου συνεδρίου

[Euronews]: Ντουμπάι: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο μεγάλου συνεδρίου

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή, είτε μέσω των κοινωνικών μας δικτύων ή για να μας μεταφέρει στην πόλη. Άλλες καινοτομίες μοιάζουν να μας οδηγούν στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Στο Ντουμπάι, η διοργάνωση ΑΙ Everything θέλει να φωτίσει διάφορες πτυχές του συγκεκριμένου θέματος. Συναντήσαμε τον πρώτο Υπουργό Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, Ομάρ Μπιν Σουλτάν Αλ Ολάμα:

«Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση για την τεχνητή νοημοσύνη στην περιοχή. Πάνω από 20.000 άτομα έρχονται για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Είναι ένα μέρος όπου μπορούν να έρθουν όλοι και να μιλήσουν τουλάχιστον για ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της τεχνολογίας. Και τι πρέπει να αποφύγουμε». Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν για ένα υπουργείο τεχνητής νοημοσύνης;

«Πρέπει οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να εξοικειωθούν με την τεχνητή νοημοσύνη και τι μπορεί να προσφέρει, αν θέλουμε να αποτελέσουμε μέρος των πόλεων και των κρατών που ηγούνται αυτής της επανάστασης που έρχεται. Κάποιοι τομείς θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από την τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, ο τομέας της περίθαλψης, οι διαγνώσεις. Το να μπορούμε να διαγνώσουμε κάθε ασθένεια με μεγάλη βεβαιότητα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οι γιατροί θα μπορούν να θεραπεύουν τους ασθενείς τους. Γι’ αυτό είναι πλασμένοι οι άνθρωποι. Είναι η έννοια του κοινωνικού δεσμού».

Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο τομέας της υγείας θα είναι στην αιχμή της επανάστασης που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!